The Second Deflowering /A Doua Deflorare @Smaranda Ursuleanu

posted in: Expoziții | 0

The Second Deflowering /A Doua Deflorare
@ Smaranda Ursuleanu
Curator / Livia Pancu
Deschiderea expozitiei | 28 mai 2017 | ora 6pm
28 mai – 23 iunie 2017
Meru | coordonator galerie Titus Ivan

Lucrarea centrală a instalaţiei realizate la galeria MERU din Iaşi constă în aproximativ 3000 de printuri originale ale vulvei artistei, realizate în perioada iulie 2015 şi mai 2017.

„Folosesc amprenta vulvei, multiplicând-o la nesfârşit, refractându-se în sute de cartonaşe ca un mozaic, un disco-ball al cărui sursă de lumină este chiar centrul de concentrare a întregii female energy” (S. Ursuleanu).

Artista înţelege această expoziţie – ce are loc în mod neîntâmplător acolo unde a şi lucrat pentru o perioadă de timp – în forma unei imagini a renaşterii artistice, deopotrivă dureroase şi directe. Expuse pentru prima dată în public şi realizate în cea mai mare parte special pentru spaţiul galeriei „Meru” prin contact fizic, fiecare dintre cartonaşe este unic. Fiecăruia i-au fost acordate timp, grijă şi textură.

În aceeaşi manieră, picioarele din gips expuse de o parte şi de alta a întrării păstrează onestitatea tehnicii mulajului în dialog cu imprimeul, acestea fiind picioarele artistei prin care pătrundem cu toţii în lucrare. „Sfârx”, o sculptură de mici dimensiuni al cărui început este un sân generic, al nimănui este şi el / ea înăuntru cu noi. Ne protejează. Ne ghidează.

“vinul fiert era
ca menstruatia mea de a 4 a zi
a patra zi dupa scripturi
vâscoso-lichid
cu bule
maroniu
grena
doar mamei ii placea grenaul.”
(Smaranda Ursuleanu, 2017)

Expoziţia va fi încheiată printr-un finisaj, cu ocazia căruia va fi lansată prima publicaţie a Smarandei Ursuleanu, editura tranzit.ro/ Iaşi.

Smaranda Ursuleanu (n. 1995, Dorohoi) este studentă a Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași , anul 3 – specializarea Artă Murală.

Livia Pancu (n. 1980, Iaşi) este curatoare care trăieşte şi lucrează în Iaşi. Este absolventă a secţiei de Murală din cadrul Universităţii de Arte „G.Enescu”(2004) şi a „Curating Contemporary Art” în cadrul Royal College of Art, Londra 2009. Din 2012 conduce spaţiul independent tranzit.ro/ Iaşi (Str. Al. Lăpuşneanu) împreună cu Florin Bobu şi Delia Bulgaru

http://ro.tranzit.org/en/calendar/iasi, videostream.ro, unuplusunu.org, tranzit.org

————————–

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply