ÎNTR-UN CER V I O L E T // Florin Dan Prodan
Instalație m u l t i m e d i a >24 martie – 10 aprilie<
Galeria Meru Iași, coordonator Titus Ivan.
Vineri 24 martie, ora 6pm – Deschiderea expoziției.

– – – – – – -Într-un Cer Violet
reprezintă produsul artistic al unei c ă l ă t o r i i solitare din anul 2015 în două regiuni izolate din Himalaya nepaleză, Manang și Mustang, locuite de populații tibetane.

Este un experiment între text |versuri| și imagine |fotografii sepia realizate de autor|. Instalaţia poate fi văzută ca un poem cu un singur v e r s – i t i n e r a r i u, completat sau, în egală măsură fragmentat, în funcție de cum dorește să interpreteze receptorul, de fotografii „înlănțuite” de cuvinte şi de pietre colectate de pe câteva vârfuri din zonă.

Atât fotografiile, cât și versurile, scrise în spațiul dintre fotografii, sunt din paleta de nuanţe a culorii violet, culoarea unei divinități importante a religiei Bon. De asemenea, potrivit anumitor tradiții
b u d i s t e, apropierea, trecerea spre Shangri La ar fi iluminată de un spectru cromatic asociat culorii violet.

Versurile se regăsesc şi în poeme din volumul ~O n T h e R o a d. Poeme de călătorie~, ce poate fi lecturat în cafeneaua Meru.
//////////////////////////////////
F l o r i n Dan Prodan a publicat versuri în câteva volume, antologii și reviste. Este membru fondator al grupării literar-artistice sucevene Zidul de Hârtie și curator al rezidenței artistice internaționale de la Borsec și al festivalului Inside Zone.
Ca artist a expus în galerii din România şi din Copenhaga, Seul şi Bremen.
— – – – – – – – – – – – – – – – –

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone