LCD Bulb

Expozitia LCD Bulb expune un tip de fuziune creativă dintre medii, punând în discuţie o resursă materială digitală sau electronică reîncadrată într-un alt tip de format.
Andrei Ignia şi Alexandra Floarea propun publicului o explorare a creativităţii acestora, reflectate în obiecte deturnate din scopul lor utilitar şi regândinte ca forme expresive ale comunicării prin text, suport şi forme modelate ale luminii.

Lămpile lui Andrei Ignia devin corpuri puternic estetizate, transformate din obiecte uzuale în obiecte de artă, fără a le priva de rolul lor funcţional.

În cazul Alexandrei Floarea lumina devine un simbol primordial care subliniază un soi de transparenţă a mesajului mediatic, de multe ori dedublat sau distorsionat. Suportul în sine, şi anume lcd-uri dezafectate, ecrane extirpate, funcţionează ca o retină cu mostre din corpul mass mediei.

Galeria Meru
Coordonator Galerie Cozlac Andrei
andreicozlac_art@yahoo.com

Andrei Ignia activează în mediul vizual din anul 2009, moment în care pregăteşte o serie de fotografii pentru prima lui expoziţie foto colectivă gazduită la muzeul artistului Ion Irimescu din Fălticeni. În acelaşi an începe şi studiile de masterat din cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, secţia foto-video. Comunicarea vizuală devine astfel un domeniu esenţial în activitatea acestuia. Cunoştinţele deprinse în decursul anilor de masterat îşi găsesc complementaritatea în lucrarea de doctorat “Imagine şi simbol în comunicarea vizuală” începută în anul 2011.
Interesul pentru designul de obiect prinde contur prin participarea la expoziţia “Art of Can” 2011 cu lucrarea Creazione di Red Bull ce reinterpretează pasajul lui Michelangelo “Creazione di Adamo” într-o manieră modernă şi aplicată pe produs.
Proiectul Bulb27 este un mix vizual ce îmbină designul de obiect cu video şi fotografia. Obiectele ce stau la baza lămpilor ies din zona ready made-urilor prin intervenţia artistului în structura şi funcţia acestora, respectiv prin juxtapunerea lor. Cu alte cuvinte, Bulb27 este un proiect de artă aplicată pe obiecte vintage şi industriale. Fie că vorbim despre suveicile industriale din fosta RDG sau goarna folosită la modelele de Ford din anii ’40, obiectele transpuse în lampi îşi pierd funcţia primară şi, în unele cazuri, imită structuri vegetale sau industriale.
/////////////////////
Alexandra Floarea este absolventă a Universităţii de Arte ”GEORGE ENESCU”, Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design , departamentul Pictură. În prezent lucrează la proiecte ce au ca subiect principal experimentarea unor noi forme de exprimare în arta contemporană prin explorarea resurselor materiale din domeniul tehnologiei de ultimă ora şi recompunerea lor într-un context nou.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone